Fins i tot si no sou novells cuidar un gos cadell és un repte. A continuació us intentarem detallar tot allò que haureu de controlar i gestionar el primer any.

Índex de contingut

1. Arribada i adaptació

2. Identificació, microxip i registre

3. Vacunació Gos Cadell

4. Desparasitacions

5. Castració gos / Esterilització gossa

6. Educar un gos cadell

 

1. Arribada i adaptació

Primer de tot hem d’informar-nos de exactament què se li farà al cadell prèviament al lliurament: dosis i tipus de vacuna, identificació, desparasitació…

Hem de coordinar-nos amb qui ens lliuri el cadell perquè la transició sigui el menys estressant possible:

  • exposant-ho a l’olor de casa nostra uns dies abans
  • assegurant-nos que està deslletat correctament
  • mantenint-li el menjar o fins i tot el llit anterior almenys durant uns dies.

Durant aquest període d’adaptació hem d’habilitar una zona de descans tranquil·la i segura, no atabalar-lo i deixar-li el seu espai així com tenir paciència amb ell en l’adaptació a la nova llar, noves rutines per fer les vostres necessitats i de descans.

En alguns casos pot ser recomanable l’ajuda d’un etòleg per a fer aquesta transició.

2. Identificació, microxip i registre

Collar amb identificació/xapa

És útil perquè és la forma més fàcil que ens contactin si algú s’ho troba però no podem confiar només en aquest mètode ja que és molt fàcil que el collaret o arnès que el porti es perdi.

Cartilla de vacunació

Cada animal ha de tenir la seva cartilla degudament emplenada amb totes les dades actualitzades del propietari, de l’animal, número de microxip i vacunes aplicades així com cirurgies o dades destacables (tests de leishmania per exemple).

Microchip

La implantació del microxip és obligatòria. Alguns animals ja ho porten en el moment en què els adquirim però encara que ens ho diguin és molt important demanar-li al veterinari que comprovi que aquest xip està registrat al registre corresponent i al nostre nom.

Un xip implantat però no registrat no serveix absolutament de res en cas que l’animal es perdi ja que el número de xip no estarà associat a cap informació perquè es pugui contactar amb el propietari en cas que es trobe l’animal.

També és important informar el veterinari de qualsevol canvi a la nostra informació de contacte (telèfon o adreça) perquè aquesta estigui actualitzada.

Inscripció al registre censal de l’Ajuntament

Un cop implantat i registrat el xip l’animal s’ha de censar al registre de l’ajuntament. Això només ho pot fer el propietari.

A més de ser obligatori, les dades del cens les utilitza l’ajuntament per destinar fons a instal·lacions destinades als animals de companyia com ara parcs, pipicans o fonts per la qual cosa és de gran ajuda que tots ho estiguin.

Passaport

Només serà necessari en animals que viatgen fora del país en algun moment. Aquest haurà d’anar associat a un xip registrat i hi quedaran reflectides tant les vacunacions anuals, com les de Ràbia així com desparasitacions i avaluacions de salut prèvies als viatges.

3. Vacunació Gos Cadell

Per al màxim detall sobre vacunes per a cadells llegiu Vacunes Gos. A continuació un resum general:

Calendari de vacunació de cadells

 • A les 6-7 setmanes: Primovacunació o primera vacuna (no sempre necessària)
 • A les 8 setmanes: Polivalent.
 • A les 11-12 setmanes: Recordatori de la Polivalent.
 • A les 14 -16 setmanes: Recordatori de la Polivalent.
 • A partir de les 16 setmanes: Ràbia.
 • A partir dels 6 mesos: Leishmania
 • Anualment: Recordatori de la Polivalent, de la Ràbia i de la Leishmania.

A més de tenir en compte les pautes generals de vacunació haurem de valorar el tipus de vida que farà el nostre gos (viatjarà?, passarà temps a escoles bressol?, estarà en contacte amb molts gossos?…) i comentar aquests detalls al veterinari perquè pugui fer una planificació de medicina preventiva específica.

4. Desparasitacions

Desparasitació interna

Des de les 6 setmanes i fins als 6 mesos es recomana desparasitar un cadell internament (per a vermes intestinals i pulmonars/cardíacs) almenys una vegada al mes amb un antiparasitari específic per a la seva edat i raça.

A partir dels 6 mesos es desparasitarà els gossos cada 2-3 mesos de forma regular en general però hi pot haver variacions segons la zona on visquin, costums de passeig o fins i tot segons si a la família hi ha persones de salut vulnerable.

Atenció! Alguns cadells de raça tipus Border Collie o altres no poden prendre qualsevol antiparasitari, és important comprar les medicacions en centres especialitzats i confirmar que el nostre animal en concret pot prendre cada principi actiu/marca.

Desparasitació externa

Hi ha una àmplia gamma d’antiparasitaris però en general és important que el nostre animal estigui cobert sempre (i durant tot l’any) davant de:

 • Puces
 • Paparres
 • Flebotom

No només produeixen picor molesta a les nostres mascotes sinó que són importants transmissors de malalties greus com la Leishmaniosi, Ehrlichiosis, Anaplasmosi entre altres.

Amb les temperatures actuals no hi ha estacionalitat d’aquests paràsits com podia haver-hi fa anys així que han d’estar coberts a qualsevol època de l’any.

Hi ha moltes opcions respecte a tipus d’antiparasitaris (collars, pipetes, comprimits masticables, esprais) i no hi ha un mètode “perfecte” sinó que dependrà de: l’edat (cadells molt joves només es poden desparasitar amb certs productes), mida, tipus de vida i activitat (gossos que es banyen sovint, que es mosseguen els collarets…), tipus de pèl, animals amb què conviu…

Sempre és millor comentar el cas de les nostres mascotes amb un especialista per determinar la millor pauta antiparasitària per a ells.

5. Castració gos / Esterilització gossa

L’esterilització (castració de mascles, ovariohisterectomia de femelles) no només evita ventradas no desitjades sinó que prevé malalties greus en què el cicle hormonal juga un important paper (tumors testiculars, piometres o infeccions de matriu, tumors de mama, ovàrics o de matriu … A més, prevé de comportaments agressius en el cas dels mascles.

Perquè aquestes cirurgies tinguin aquests efectes és important no sols esterilitzar sinó fer-ho en el moment correcte.

En haver tanta variabilitat de mida (i per tant de moment de maduresa sexual) als gossos segons la seva raça no hi ha un moment exacte en què s’han d’esterilitzar però hi ha unes pautes generals i el veterinari és qui us orientarà a decidir el moment idoni per a cada cas.

 • Gossos mascles: A partir dels 7-8 mesos en races petites i mitjanes. A partir de l’any en races grans i gegants.
 • Gosses femelles: A partir dels 8-9 mesos en races petites i mitjanes. A partir dels 12-14 mesos en races mitjanes i gegants.

 

6. Educar un gos cadell

Per aprofundir sobre el tema consulteu la nostra pàgina de etologia. A continuació un petit resum per a cadells.

Socialització

El període de socialització comença al naixement i dura fins a les 8-10 setmanes. Durant aquest període cal exposar el cadell a estímuls perquè no els tingui por d’adult.

Comportaments anòmals

Destrosses pel fet que el gos no sap amb què pot jugar i amb què no.

Període adolescent que dura dels 6 fins als 18 mesos, depenent del gos, donin el cadell comença a provar comportaments nous.

Comportament agressiu a causa d’un component hormonal i que pot estar agreujat per una socialització deficient o pautes d’educació inadequades

Correccions de comportaments

 • Decidir regles concretes i aplicar-les de manera estricta
 • Establir una rutina per als horaris del dinar, les passejades i l’hora de ficar-se al llit.
 • Ser positiu: Feu servir l’ensinistrament basat en el reforç positiu.

Educació bàsica de convivència

Consulteu la nostra secció d’etologia per al detall de cada tema però us avancem que durant el primer any us haureu d’ensenyar el següent:

 • Educar el teu gos a anar al bany
 • Passejar amb Correa
 • Adaptació a estar sol a casa
 • Conviure amb altres animals

IMPORTANT: tot això són pautes generals, però cada animal i cada família és un món. Per això us recomanem que davant de qualsevol dubte ens contacteu ja sigui en preparació abans d’adquirir el nou membre com per ajudar-vos en l’adaptació com si creieu que podeu necessitar un etòleg per ajudar-vos amb problemes de comportament.

Pla Gos cadell
349

Pla gos cadell inclou

2 Pautes de la Vacuna Tetravalent
1 Pauta de la Vacuna de la Ràbia
Xip + registre a l’AIAC
1 visita a domicili per a malalties
Assessorament Educació Bàsica
3 Visites Online
Receptes

Estalvi

Valor per separat 575€
Estalvi

*Si el teu gos cadell ja té o li falta algun servei o vacuna del pack, contacta’ns i et fem un pack a mida.

**Si necessites desparasitació consulta el preu amb descompte.

¿Dudas? Consulta al Dr.

613031871

Nuestras opiniones en Google

4,9 1.129 reviews

 • Avatar moataz gouda ★★★★★ a year ago
 • Avatar Gloria Llorens ★★★★★ a year ago
  només han fet una primera visita, pro han estat molt amables, han vingut a casa molt aviat i molt profesionals,molt contenta , ja tinc veterinari!!
 • Avatar Manel Sopena ★★★★★ a year ago
  Tinc 2 gats d'1 any i mig i no els hi agrada gaire moure's.Tant revisió com vacunes han anat molt bé. Més fàcil per ells i per mi.
 • Avatar Francesco Balducci ★★★★★ a year ago
 • Avatar Marta Noguera ★★★★★ a year ago
 • Avatar Rossana Bressan ★★★★★ a year ago
  Bona. Tenia la gata molt dèbil i així li hem estalviat el trauma de desplaçarse fins al centre veterinari. El doctor l'ha visitada on es trobava, en el llit, i per ara la gata sembla recuperar-se tot i l'etad avançada
 • Avatar Eva Torres ★★★★★ a year ago
 • Avatar Judit Costa ★★★★★ a year ago
  Em sento afortunada d’haver-los trobat i que ho fecin tan facil. Els tornaria a trucar cada cop que ho necesites. Ho recomano molt
 • Avatar Isabel Ruiz ★★★★★ a year ago
 • Avatar Anna Gines Nonell ★★★★★ a year ago
  Una experiència molt bona.Molt atents, contesten de seguida qualsevol problema que els preguntis sobre la mascota.Una encert haver-los conegut
 • Avatar Raquel Rabadan ★★★★★ a year ago
  A casa estem molt contents de poder rebre la visita de TomVets.És una tranquil·litat que el vete de confiança pugui venir a casa nostra perquè els nostres gats, Lía i Flúor, agraeixen no haver de sortir de casa i d'anar en transportin … More al vete. Evitem que s'estressin, agafin olors desconegudes, etc., perquè ja sabem que pels gats els canvis i sortir de la seva zona segura/confort els estressa i els fa baixar la immunitat.Gràcies, TomVets per venir a casa nostre, ha sigut un gran descobriment!Continuarem comptant amb vosaltres.
 • Avatar Ruth Sastrada ★★★★★ a year ago
  Tracte telefónic, per via whastsap i visita a domicili totalment satisfactori, tant per a nosaltres com per al nostre gat. La doctora molt maca i un tracte impecable i l'atenció boníssima.
 • Avatar Joana Ruiz ★★★★★ a year ago
  Molt professional i amb molta paciència amb els gats i això que no era fàcil, repetiré
 • Avatar rosa maria alonso ★★★★★ a year ago
  Molt agraïts pel servei donat pel veterinari que ha vingut a casa nostra,
 • Avatar Eduard Gil Carbo ★★★★★ a year ago
  En Tom no es un gat fàcil pero el varen sapiguer gestionar molt be i sense estres, diagnostic molt encertat i preu molt correcte. Sens dubte els nous vetes del meu gat "farotge" :))

Pla Gos cadell
349

Pla gos cadell inclou

2 Pautes de la Vacuna Tetravalent
1 Pauta de la Vacuna de la Ràbia
Xip + registre a l’AIAC
1 visita a domicili per a malalties
Assessorament Educació Bàsica
3 Visites Online
Receptes

Estalvi

Valor per separat 575€
Estalvi

*Si el teu gos cadell ja té o li falta algun servei o vacuna del pack, contacta’ns i et fem un pack a mida.

**Si necessites desparasitació consulta el preu amb descompte.

Pla Gos Adult
299 Finançament

Pla Gos Adult inclou

Vacuna hexavalent
Desparasitació interna i externa
1 Anàlisi de femtes
1 Anàlisi d’orina
1 Anàlisi de sang
1 Visita a domicili
5 Visites Online
Receptes

Estalvi

Valor total dels serveis 517€
Estalvi per any 218€
Vacunes Gos
74

Preus de les vacunes per a gos:  

Vacuna Ràbia 74€
Tetravalent Gos 79€
Hexavalent Gos 79€
Vacuna Leishmania Gos 115€
Test ràpid Leishmania previ a vacuna 30€
Vacuna Tos de los gosseres 89€

Inclou

Revisió del gos, cost de la vacuna i administració a domicili

*Consultar altres vacunes disponibles.

**Es realitza descompte si es vacuna més d’una mascota en la mateixa visita.

***Vacunes fora de Barcelona poden tenir un cost extra

Xip Gos
90

El xip inclou

Visita al domicili del gos
Implantació del Xip al gos
Registre del gos a l’AIAC

Serveis relacionats:

Pack Xip+Vacuna 125€
(*)Vacuna trivalent, tetravalent o rabia.
Etòleg a domicili
110

Etòleg a domicili

Visita Etologia Cadells 110€
Visita Etologia Comportament Nou 110€
Visita Etologia Agressivitat 150€
Visita Etologia Comportament Afiançat 150€

Inclou

Desplaçament de l’etòleg
Valoració del cas
Pautes i recomanacions
Recepta medicació
Informe

Suplement:

Revisió Etología 60€

*Pot haver-hi un recàrrec addicional en casos d’agressivitat greu o quan es requereixi una visita urgent o informes per a les autoritats

Visita a domicili
69

Inclou

Desplaçament del veterinari a domicili
Revisió completa
Recepta

Suplements:

Tall d’ungles +10€
Visita mascota adicional +45€
Visita de seguiment 49€
Visita urgència mateix dia 89€