Què és l’Etologia?

L’etologia és la ciència que estudia el comportament animal al seu ambient. En l’àmbit domèstic, analitza les reaccions i els comportaments de les mascotes. Després proveeix els exercicis i les instruccions necessàries per resoldre els conflictes emocionals i els seus comportaments anòmals associats. Per a més informació podeu llegir l’entrevista que van fer al nostre veterinari etòleg Tommaso Piermarini.

Entrevista etólogo

Etòleg vs Ensinistrador

Un etòleg analitza conductes i/o emocions anòmales (lladrits constants, agressivitat, marcatge, gelosia, pors, ansietats…) en gossos i gats i les corregeix amb instruccions, exercicis i fins i tot medicació si fos necessari. Per això, és important verificar que l’etòleg és un veterinari llicenciat especialitzat en etologia.

Un ensinistrador ensenya a obeir ordres i/o regles bàsiques de comportament a casa, així com trucs més avançats.

Per resumir-ho amb l’equivalència en humans; un etòleg és com un psiquiatre (un psicòleg que pot medicar el seu pacient si cal) i l’ensinistrador és com un entrenador/coach.

Quins problemes es tracten amb la visita d’Etologia (canina o felina)

 • Agressivitat en Gossos i Gats: Agressivitat amb altres gossos/gats o persones. Hi pot haver moltes causes per a l’agressivitat:
  • Por puntual, dolor o sobresalts
  • Invasió del territori, protecció de familiar o objecte
  • Instint de possessió
  • Protecció de status social o baralla per femella en època de zel
 • Pors o fòbies recurrents: cal tractar a temps pq poden desembocar en comportaments agressius.
 • Ansietat per separació: Cas molt demandat i que es dóna sovint en gossos adoptats que provenen de protectores.
 • Estereotípies: Conductes repetitives que no semblen tenir cap motiu. Exemples: bordar o maullar de forma prolongada sense motiu, perseguir-se la cua constantment, llepar-se sense parar, auto infligir lesions…
 • Gelosia: Hauràs d’estar atent quan arriben nous membres a la família (mascotes, nadons,…)
 • Estrès: Els símptomes d’estrès són semblants als dels humans. Pot patir estrès si veus que està hiperactiu, ploriqueja, té problemes de pell, se sobresalta fàcilment. Bàsicament són comportaments exagerats que no tenen normalment.
 • Marcatge urinari: Es pot desencadenar si arriba nou membre a la família, càstigs desproporcionats, canvis de casa o factors hormonals.

Quan heu de sol·licitar una visita d’Etologia?

Els problemes de comportament han de tractar-se com més aviat millor ja que són molt més fàcils de corregir. Així que hem d’acudir a l’etòleg quan veiem que un comportament anòmal es repeteix.

Com funciona? Quantes sessions?

Les sessions d’etologia duren al voltant de 1h. El cost de la visita inclou:

 1. La visita on l’etòleg analitzarà el cas, emetrà un diagnòstic i si cal us ensenyarà exercicis de correcció. La visita s’ha de fer a l’entorn i/o circumstàncies (domicili, passejades, parc…) en què ocorren els comportaments que volem corregir
 2. Després us lliurarà un informe amb les pautes i instruccions per guiar-vos en com reaccionar o com realitzar els exercicis per a la correcta correcció dels comportaments
 3. Podreu consultar dubtes posteriorment de forma telemàtica

En alguns casos, encara que no de manera freqüent, pot ser necessària una visita de revisió a cost de visita comuna (60€).

Per a la primera visita especialment és important que estigueu presents tots els que conviviu amb l’animal a casa i és recomanable que recopileu vídeos dels comportaments problemàtics de l’animal per ensenyar-los a l’etòleg.

Nuestras opiniones en Google

4,9 666 reviews

 • Avatar Gloria Llorens ★★★★★ 11 months ago
  només han fet una primera visita, pro han estat molt amables, han vingut a casa molt aviat i molt profesionals,molt contenta , ja tinc veterinari!!
 • Avatar Manel Sopena ★★★★★ 11 months ago
  Tinc 2 gats d'1 any i mig i no els hi agrada gaire moure's.Tant revisió com vacunes han anat molt bé. Més fàcil per ells i per mi.
 • Avatar Rossana Bressan ★★★★★ a year ago
  Bona. Tenia la gata molt dèbil i així li hem estalviat el trauma de desplaçarse fins al centre veterinari. El doctor l'ha visitada on es trobava, en el llit, i per ara la gata sembla recuperar-se tot i l'etad avançada
 • Avatar Judit Costa ★★★★★ a year ago
  Em sento afortunada d’haver-los trobat i que ho fecin tan facil. Els tornaria a trucar cada cop que ho necesites. Ho recomano molt
 • Avatar Anna Gines Nonell ★★★★★ a year ago
  Una experiència molt bona.Molt atents, contesten de seguida qualsevol problema que els preguntis sobre la mascota.Una encert haver-los conegut
 • Avatar Raquel Rabadan ★★★★★ a year ago
  A casa estem molt contents de poder rebre la visita de TomVets.És una tranquil·litat que el vete de confiança pugui venir a casa nostra perquè els nostres gats, Lía i Flúor, agraeixen no haver de sortir de casa i d'anar en transportin … More al vete. Evitem que s'estressin, agafin olors desconegudes, etc., perquè ja sabem que pels gats els canvis i sortir de la seva zona segura/confort els estressa i els fa baixar la immunitat.Gràcies, TomVets per venir a casa nostre, ha sigut un gran descobriment!Continuarem comptant amb vosaltres.
 • Avatar Ruth Sastrada ★★★★★ a year ago
  Tracte telefónic, per via whastsap i visita a domicili totalment satisfactori, tant per a nosaltres com per al nostre gat. La doctora molt maca i un tracte impecable i l'atenció boníssima.
 • Avatar Joana Ruiz ★★★★★ a year ago
  Molt professional i amb molta paciència amb els gats i això que no era fàcil, repetiré
 • Avatar rosa maria alonso ★★★★★ a year ago
  Molt agraïts pel servei donat pel veterinari que ha vingut a casa nostra,
 • Avatar Eduard Gil Carbo ★★★★★ a year ago
  En Tom no es un gat fàcil pero el varen sapiguer gestionar molt be i sense estres, diagnostic molt encertat i preu molt correcte. Sens dubte els nous vetes del meu gat "farotge" :))
 • Avatar Irene Codina Sorolla ★★★★★ a year ago
  Si no pots o no vols anar presencialment al veterinari, el Tom és la millor opció. Molt bon servei, respon de seguida, resolutiu i eficaç!
 • Avatar Alba Framis ★★★★★ a year ago
  Una sort que existeixi aquet servei a domicili, molt amable i clairifcador i menvaig amb la sensació de que tinc tots els recursos per seguir millorant la vida de la meva llora
 • Avatar Laura Torralvo Riera ★★★★★ a year ago
  Genial! Súper Bona professionalitat, repetirem!
 • Avatar Gerard Alba Foz ★★★★★ a year ago
  Un servei fantàstic! A la nostra gata li costa molt sortir de casa, i amb el servei de TomVets ens va molt millor.L'atenció és genial, són molt observadors (la nostra gata va millorant), gran veterinari i a més a més atenció en català.Molt … More recomanat.
 • Avatar Montse Olivé ★★★★★ a year ago
  Molt contenta amb la visita del Tom. Tinc 2 gats i els estressa moltíssim anar al veterinari. És una gran avantatge que vingui un veterinari a casa, tant pels peluts com pels propietaris. Us encoratjo perquè seguiu endavant amb el projecte. … More

Etòleg a domicili
100 Desde

Inclou

Desplaçament de l’etòleg
Valoració del cas
Pautes i recomanacions
Recepta medicació
Informe

Suplement:

Revisió 60€
Cuidats Gatet
395 Desde

Cuidats Gatet inclou:

2 pautes de vacuna trivalent
Implantació de chip i registre AIAC
4 desparasitacions internes
12 pipetes para desparasitacions externes
5 Visites Online
1 Visita a domicilie per malaltia comú
Receptes

Estalvi

Valor per separat 610€
Estalvi 215€

*Si el teu gatet ja té algun dels serveis anteriors o en necessita algún més, contacta’ns i et farem un pack a mida.

**Consultar descomptes per a més d’un gat.

Cuidats gos cadell
349 Desde

Cuidats gos cadell inclou

2 Pautes de la Vacuna Tetravalent
1 Pauta de la Vacuna de la Ràbia
4 Desparasitacions internes
2 collarets per a desparasitacions externes
Xip + registre a l’AIAC
1 visita a domicili per a malalties
Assessorament Educació Bàsica
5 Visites Online
Receptes

Estalvi

Valor per separat 623€
Estalvi 274€

*Si el teu gos cadell ja té o li falta algun servei o vacuna del pack, contacta’ns i et fem un pack a mida.

**Desparasitació externa amb collaret, amb pipetes consultar cost suplementari