Fins i tot si no sou novells, cuidar un gatet és un repte. A continuació us intentarem detallar tot allò que haureu de controlar i gestionar el primer any.

Índex de contingut

1. Arribada i adaptació

2. Identificació, microxip i registre

3. Vacunació Gatet

4. Desparasitacions

5. Castració gat / Esterilització gata

6. Educar un gat

 

1. Arribada i adaptació

La primera cosa més important és informar-se de quins tractaments i vacunes ha rebut prèviament: dosis i tipus de vacuna, identificació, desparasitació…

Després ens coordinarem amb qui ens lliuri el gatet perquè la transició sigui el menys estressant possible:

  • Exposarem a la nostra olor portant-li coses nostres de casa uns dies abans
  • Hem de preguntar que estigui deslletat correctament
  • Mantindrem el menjar o fins i tot el llit anterior almenys durant uns dies.

En arribar haurem d’habilitar una zona de tranquil·litat / seguretat, no agobiar-lo, i deixar-li espai. També tindrem paciència amb ell en l’adaptació a la nova llar, noves rutines per fer les vostres necessitats i de descans.

Podria ser que necessiteu l’ajuda d’un etòleg a domicili per fer aquesta transició. El nostre Pla Anual de Cuidats per a Gatets inclou aquests serveis juntament amb la resta de serveis veterinaris necessaris durant el primer any.

2. Identificació, microxip i registre

Collar amb identificació/xapa

No és recomanable en gatets amb sortida a l’exterior ja que pot suposar un perill de penjament si el gat s’enganxa en alguna branca o tanca així com una zona per on un altre gat pot agafar-lo en una baralla.
En cas de portar-ho ha de ser dels de fàcil alliberament (l’enganxament es deixa anar en cas de tibantor per evitar penjaments).

Cartilla de vacunació

Cada gatet ha de tenir la seva cartilla degudament emplenada amb totes les dades actualitzades del propietari, de l’animal, número de microxip i vacunes aplicades així com cirurgies o dades destacables (tests de FIV/FELV per exemple)

Microchip i registre

La implantació del microxip és obligatòria. Alguns gatets ja ho porten en el moment en què els adquirim però encara que ens ho diguin és molt important demanar-li al veterinari que comprovi que aquest xip està registrat al registre corresponent i al nostre nom.

Un xip implantat però no registrat no serveix absolutament de res en cas que l’animal es perdi ja que el número de xip no estarà associat a cap informació perquè es pugui contactar amb el propietari en cas que es trobe l’animal.

Inscripció al cens de l’Ajuntament

Un cop implantat i registrat el xip l’animal s’ha de censar al registre de l’ajuntament. Això només ho pot fer el propietari.

 

3. Vacunació per a gatets

Per al màxim detall sobre vacunes per a gatets llegiu Vacunes Gat. A continuació un resum general:

Calendari vacunació per a gatets casolans (sense accés a l’exterior o “de pis”)

 • A les 8 setmanes: Trivalent
 • A les 12 setmanes: Trivalent
 • A les 16 setmanes: Trivalent
 • Anualment: trivalent

Si el gat viatjarà o viatja de forma rutinària fora de Catalunya:

 • Ràbia: Vacuna anual

Calendari habitual de vacunació per a gatets amb accés a l’exterior

En el cas dels gatets és important que es vacunin almenys una pauta abans d’estar a exteriors i entrar en contacte amb altres animals:

 • A les 8 setmanes: Trivalent
 • A les 12 setmanes: Trivalent + Test de Leucèmia + Leucèmia (si test negatiu)
 • A les 16 setmanes: Trivalent i Leucèmia
 • Anualment: Trivalent + Leucèmia

Si el gat viatjarà o viatja de forma rutinària fora de Catalunya:

 • Ràbia: Vacuna anual

De totes maneres, és recomanable explicar-li el tipus de vida i de contactes que té i tindrà el nostre gatet per assegurar que no necessiti unes pautes diferents.

4. Desparasitacions

Desparasitació interna

Des de les 6 setmanes i fins als 6 mesos es recomana desparasitar un gatet internament (per a vermes intestinals i pulmonars/cardíacs) almenys una vegada al mes amb un antiparasitari específic per a la seva edat i raça.

A partir dels 6 mesos es desparasitarà els gats cada 2-3 mesos de forma regular en general però hi pot haver variacions segons la zona on visquin o fins i tot segons si a la família hi ha persones de salut vulnerable.

Desparasitació externa

Hi ha una àmplia gamma d’antiparasitaris però en general és important que el nostre animal estigui cobert sempre (i durant tot l’any) davant de:

 • Pulgues
 • Grapades
 • Flebotomo

No només produeixen picor molesta a les nostres mascotes sinó que són importants transmissors de malalties greus.

Ja no hi ha estacionalitat d’aquests paràsits i per això han d’estar coberts a qualsevol època de l’any.

Hi ha moltes opcions respecte a tipus d’antiparasitaris (collars, pipetes, comprimits masticables, esprais) i no hi ha un mètode “perfecte” sinó que dependrà de: l’edat (gatets molt joves només es poden desparasitar amb certs productes), mida, tipus de vida i activitat, tipus de pèl, animals amb què conviu…

Sempre és millor comentar el cas de les nostres mascotes amb un especialista per determinar la millor pauta antiparasitària per a ells.

5. Castració gat / Ovariohisterectomia gata

L’esterilització (castració de mascles, ovariohisterectomia de femelles) no només evita ventradas no desitjades i és una acció que fem com a propietaris responsables. També juga un important en el cicle hormonal i prevé malalties greus com: tumors testiculars, piometres ( o infeccions de matriu), tumors de mama, ovàrics o de matriu entre altres a més de la prevenció de comportaments com baralles entre mascles (en les quals es poden transmetre malalties greus per mossegada), passejades allunyanes de la casa en èpoques de zel i prevenció de contagi de malalties de transmissió sexual.

Perquè aquestes cirurgies tinguin aquests efectes és important no només esterilitzar sinó fer-ho en el moment correcte:

 • Gats mascle: A partir dels 8 mesos per evitar problemes urinaris en edat adulta.
 • Gates femella: A partir dels 6 mesos i si és possible abans del primer zel sobretot en gates amb accés a l’exterior.

Abans d’esterilitzar l’animal el veterinari pot requerir fer un prequirúrgic per assegurar-se que la cirurgia és el més segura possible que consistirà normalment en una analítica sanguínia però pot comportar a més alguna altra prova com a radiografia de tòrax, ecografia o ecocardiografia segons el cas.

6. Educar un gatet

Per aprofundir sobre el tema consulteu la nostra pàgina de etologia. A continuació un petit resum per a gatets.

Socialització

La socialització vades del naixement fins a les 8-10 setmanes. Durant aquest període hem d’exposar el gatet a estímuls perquè no tingui por d’adult.
Després d’aquest període serà cada cop més difícil “desensibilitzar” el gat respecte a un estímul que li faci por.

Per això es recomana que els criadors comencin aquest procés socialitzant els gatets davant de persones, nens, altres gats, gossos o fins i tot sorolls com focs artificials o trons de forma gradual.

En cas d’adquirir un gatet també els hem d’acostumar de manera progressiva i respectuosa a aquest tipus d’estímuls (mantenint-los dins de casa fins que el veterinari ens doni permís perquè puguin sortir a l’exterior els que hi tinguin accés).

Comportaments esperables

Destrosses: Són degudes al fet que el gat no sap quins objectes són les seves joguines i quines no. Cal limitar inicialment l’àrea d’exploració i tenir sempre joguines a mà que pugueu utilitzar.

Comportament de zel: Té un component hormonal molt important però també es pot agreujar per una socialització deficient.

Com corregir comportaments no desitjats

 • Decidir regles concretes: La vostra família ha de triar les regles de la casa i aplicar-les de forma estricta des del principi.
 • Establir una rutina: Els gats responen bé a les rutines i és recomanable mantenir els horaris del menjar, joc i dormir.
 • Ser positiu: Recomanem l’ensinistrament basat en el reforç positiu.

Educació per a la convivència

 • Conducta Higiènica: Normalment els gatets no tenen problema a fer les seves necessitats a la safata de sorra ja que la prefereixen respecte a qualsevol altre lloc de la casa. Tot i així, és important durant els primers dies posar-li la safata en una zona on ell sàpiga arribar amb facilitat però que no estigui massa a prop del seu menjar i zona de descans. A més és important que les safates siguin prou grans com perquè el gat pugui fer una volta de 360 ​​graus dins còmodament i que hi hagi sempre una safata més que el nombre de gats a casa així com que la sorra li agradi.
 • Sortides al jardí/balcó: Si el gat viurà en un pis és important valorar les sortides d’aquest (finestres i balcons) i la possibilitat que sigui necessari posar reixes en aquestes zones per evitar que el gat caigui per una badada (síndrome del gat paracaigudista).
  Si el gat tindrà la possibilitat de sortir al carrer caldrà assegurar-se que se’l presenta a l’exterior de manera progressiva.
 • Adaptació a conviure amb altres animals: En cas que ja tinguem altres mascotes a casa és important fer les presentacions de forma lenta i progressiva, assegurant-nos en tot moment de mantenir els dos individus que estem presentant assegurances per evitar lesions.< /li>

IMPORTANT: Aquestes són pautes generals, però cada gatet i cada família és un món. Per això us recomanem que davant de qualsevol dubte ens contacteu. Totes les necessitats per a cuidar el teu gatet durant el seu primer any es poden cobrir amb el nostre Pla anual de Cuidats per a gatets

Nuestras opiniones en Google

4,9 666 reviews

 • Avatar moataz gouda ★★★★★ 11 months ago
 • Avatar Gloria Llorens ★★★★★ 11 months ago
  només han fet una primera visita, pro han estat molt amables, han vingut a casa molt aviat i molt profesionals,molt contenta , ja tinc veterinari!!
 • Avatar Manel Sopena ★★★★★ 11 months ago
  Tinc 2 gats d'1 any i mig i no els hi agrada gaire moure's.Tant revisió com vacunes han anat molt bé. Més fàcil per ells i per mi.
 • Avatar Francesco Balducci ★★★★★ a year ago
 • Avatar Marta Noguera ★★★★★ a year ago
 • Avatar Rossana Bressan ★★★★★ a year ago
  Bona. Tenia la gata molt dèbil i així li hem estalviat el trauma de desplaçarse fins al centre veterinari. El doctor l'ha visitada on es trobava, en el llit, i per ara la gata sembla recuperar-se tot i l'etad avançada
 • Avatar Eva Torres ★★★★★ a year ago
 • Avatar Judit Costa ★★★★★ a year ago
  Em sento afortunada d’haver-los trobat i que ho fecin tan facil. Els tornaria a trucar cada cop que ho necesites. Ho recomano molt
 • Avatar Isabel Ruiz ★★★★★ a year ago
 • Avatar Anna Gines Nonell ★★★★★ a year ago
  Una experiència molt bona.Molt atents, contesten de seguida qualsevol problema que els preguntis sobre la mascota.Una encert haver-los conegut
 • Avatar Raquel Rabadan ★★★★★ a year ago
  A casa estem molt contents de poder rebre la visita de TomVets.És una tranquil·litat que el vete de confiança pugui venir a casa nostra perquè els nostres gats, Lía i Flúor, agraeixen no haver de sortir de casa i d'anar en transportin … More al vete. Evitem que s'estressin, agafin olors desconegudes, etc., perquè ja sabem que pels gats els canvis i sortir de la seva zona segura/confort els estressa i els fa baixar la immunitat.Gràcies, TomVets per venir a casa nostre, ha sigut un gran descobriment!Continuarem comptant amb vosaltres.
 • Avatar Ruth Sastrada ★★★★★ a year ago
  Tracte telefónic, per via whastsap i visita a domicili totalment satisfactori, tant per a nosaltres com per al nostre gat. La doctora molt maca i un tracte impecable i l'atenció boníssima.
 • Avatar Joana Ruiz ★★★★★ a year ago
  Molt professional i amb molta paciència amb els gats i això que no era fàcil, repetiré
 • Avatar rosa maria alonso ★★★★★ a year ago
  Molt agraïts pel servei donat pel veterinari que ha vingut a casa nostra,
 • Avatar Eduard Gil Carbo ★★★★★ a year ago
  En Tom no es un gat fàcil pero el varen sapiguer gestionar molt be i sense estres, diagnostic molt encertat i preu molt correcte. Sens dubte els nous vetes del meu gat "farotge" :))

Cuidats Gatet
395 Desde

Cuidats Gatet inclou:

2 pautes de vacuna trivalent
Implantació de chip i registre AIAC
4 desparasitacions internes
12 pipetes para desparasitacions externes
5 Visites Online
1 Visita a domicilie per malaltia comú
Receptes

Estalvi

Valor per separat 610€
Estalvi 215€

*Si el teu gatet ja té algun dels serveis anteriors o en necessita algún més, contacta’ns i et farem un pack a mida.

**Consultar descomptes per a més d’un gat.

Cuidats Gat
199 Desde

Cuidats de gat d’interiors inclou:

Vacuna Trivalent a domicili
Anàlisi d’orina
Anàlisi de femtes
1 visita a domicili per malatia
5 visites online
Consultes whatsapp il·limitades
Receptes

Estalvi

Valor total per separat 360€
Estalvi 161€

Cost adicional per Cuidats de gat d’exteriors

Vacuna Leucèmia +10€
Test Leucèmia si no s’ha vacunat mai +20€
Vacunes gat
70 Desde

Preus Vacunes Gat

Vacuna Anual Gat Casolà: Trivalent 70€
Vacuna Anual Gat Exteriors: Trivalent + Leucèmia Gat 80€
Test Leucèmia 50€

Inclou

Revisió del gat, cost de la vacuna, administració a domicili

Pack Vacunes Gatet casolà

2 * Trivalent 130€
Estalvi 10€

Pack Vacunes Gatet exteriors

2 * Trivalent + Test + Leucèmia 160€
Estalvi 10€

*Consultar per a altres vacunes.

**Test Leucemia obligatori per a gatets o gats no vacunats de Leucèmia

***S’ofereix un descompte si es vacuna més d’un gat en la mateixa visita.

****Cost extra de desplaçament fora de Barcelona

Xip Gat
65 Desde

El servei Xip Gat inclou

Visita al domicili del gat
Implantació del Xip al gat
Registre del gat a l’AIAC

Serveis relacionats:

Passaport gat 60€
Certificat Viatje per gat 70€
Certificat Oficial 70€
Canvi Propietari del gat 50€
Etòleg a domicili
100 Desde

Inclou

Desplaçament de l’etòleg
Valoració del cas
Pautes i recomanacions
Recepta medicació
Informe

Suplement:

Revisió 60€
Visita a domicili
60 Desde

Inclou

Desplaçament del veterinari a domicili
Revisió completa
Recepta

Suplements:

Urgències / Cap de setmana +50€
Tall d’ungles +20€
Visita mascota adicional +40€
Anàlisis +70-80€